ADELINA
Iata cateva metode prin care putem indeparta starile de anxietate
Scris de
Dragi prieteni,
sunt incantata sa ne regasim aici la o vorba pe blog. Mi-a fost dor sa-mi asez gandurile intr-un articol si m-am pus pe scris. A fost o perioada dificila pentru noi toti. Privarea de libertate a dovedit inca o data, daca mai era cazul, ca ne poate afecta mintea si trupul in egala masura. Desigur, asta daca nu gasim in timp util solutii de acceptare si adaptare. In cele doua luni de stat in casa, cu o mica pauza de doar doua zile, am trecut prin toate etapele si starile posibile. De la entuziasm dus la extrem la stari de anxietate si panica. Lucruri firesti atunci cand pare ca ai inceput sa traiesti o viata plina de necunoscut, care nu apartine deciziilor tale. Dar am gasit in interiorul meu o farama de speranta si am stiut ca trebuie sa fie bine, iar aceasta stagnare a intregii Planete nu este decat o lectie pentru noi toti. Se poate intampla oricand sa avem stari mai putin bune si sa ne simtim dezarmati in fata unui sentiment necunoscut, oricare ar fi el si de oriunde ar veni.
Am profitat de timpul avut la dispozitie pentru a ma reinventa spiritual si pentru a gasi o scapare din tot acest tumult adus de frici si temeri nascute de acest episod.
Iata cateva idei care m-au ajutat sa ma pastrez o fire pozitiva si cu zambetul pe buze. Cu siguranta pot functiona si in cazul vostru, mai ales ca sunt la indemana oricui.
1. Filmele. Ne fac sa ne deconectam de la problemele cotidiene si sa ne transpunem in alte personaje. De preferat unele pozitive. Mintea este cea de la care pornesc toate starile cu care suntem ulterior incarcati, iar daca nu reusim sa ne autocontrolam si sa ne programam starea zilnica de bine, atunci un film bun de dragoste sau comedie reprezinta solutia ideala pentru acest proces la nivel psihologic. Mintea poate si ea sa fie programata in functie de ceea ce ii oferim. Este esential sa o tinem sanatoasa.
2. Cartile. Ne ajuta sa invatam lucruri noi, sa ne relaxam, dar in acelasi timp sa ne imbogatim spiritual si cultural perspectiva legata de viitor. Minimum 10-15 pagini/zi ne asigura o buna functionare a creierului nostru si un somn mai odihnitor.
3. Rasul. Indiferent care sunt problemele cu care te confrunti, straduieste-te sa iti gasesti motive si momente din zi in care sa razi. Cu gura pana la urechi, cu pofta. Rasul te ajuta sa te eliberezi de stres si iti schimba starea de spirit. Se aplica mai ales in primele minute dupa ce te-ai trezit atunci cand organismul nostru absoarbe fiecare gand, vorba, sentiment sau traire. Incearca sa te gandesti la ceva frumos, nu te arunca imediat pe telefon acolo unde poate te asteapta noi facturi, responsabilitati, directive ale sefului de la birou. Rezerva-ti 2-3 minute doar pentru buna ta dispozitie. Te va ajuta pe parcursul intregii zile.
4. Persoanele dragi sunt pionii care te fac sa depasesti orice stare anxioasa si sa mergi mai departe. Prin iubire, caldura, sustinere si mai ales prin prezenta lor. Atunci cand ai ocazia sa petreci timp cu cei din familia ta, fa ca acest timp sa fie unul de calitate. Puteti gati impreuna sau va puteti aventura intr-un joc interactiv, care sa ii implice pe toti cei de fata. Aceste actiuni de familie garanteaza armonia, buna-dispozitie si detasarea periodica de la grijile cotidiene. Poate fi chiar distractiv.
5. Sportul. Te ajuta sa-ti oxigenezi creierul si sa-ti focusezi atentia pe miscari. Chiar daca uneori gandul poate sa-ti zboare in diverse directii, iar asta iti poate aduce o stare de neliniste, este foarte important sa faci miscare. Macar o ora pe zi. Pe langa faptul ca te ajuta sa te pastrezi sanatos este un bun remediu pentru perioadele in care stima de sine si vibratia spirituala sunt scazute.
Va imbratisez cu multa dragoste!
3 Comments
Lasă un răspuns
Anulează răspunsul
Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Placereshop
august 12, 2020 la 9:45 am
Este foarte important modul in care abordezi orice problema, modul in care te confrunti cu o situatie. Filmele si serialele te deconecteaza cel mai bine de la realitate facandu-te sa uiti de probleme, multumesc pentru recomandari!
Case
august 11, 2020 la 11:47 am
Multumesc pentru sfaturi, din ce am citit chiar sunt utile si nu ma asteptam sa scrii asa ceva. Like!
Sanda
iunie 15, 2020 la 7:53 am
Mulţumesc pentru sfaturi, din fericire lucrurile simple ne pot face fericiţi. Începuse să-mi fie frică că nu o să mai fiu niciodată normal, chiar am citit și câteva cărți despre anxietate și atacuri de panică, dar toate sfaturile mi se păreau mult prea greu de implementat și de atins, însă am învăţat că e bine să port un dialog pozitiv cu mine însumi. De cele mai multe ori, anxietatea produce mult murmur negative, dar, dacă te concentrezi pe un rezultat pozitiv, poți observa schimbări enorme în procesul de refacere.
Ai o familie minunată. Vă pup.:))