Connect with us

Cum să DESCOPERI ce stil VESTIMENTAR ți se potrivește

FASHION & BEAUTY

Cum să DESCOPERI ce stil VESTIMENTAR ți se potrivește

Cum să DESCOPERI ce stil VESTIMENTAR ți se potrivește

Stilul vestimentar trebuie să ne definească și să îi facă pe ceilalți să ne înțeleagă, fără să fie nevoie să spunem vreun cuvânt! Aceste sfaturi te vor ajuta să îți descoperi sau definești stilul vestimentar!

 Stilul vestimentar reprezintă o parte foarte importantă din viața fiecăreia dintre noi. Așa cum știm deja, o imagine face cât o sută de cuvinte așa că, de foarte multe ori, primele lucruri pe care le transmitem oamenilor despre noi sunt derivate din modul în care arătăm! Acest lucru face ca aspectul nostru fizic și ținutele noastre să fie extrem de importante. Personalitatea ta trebuie să se regăsească în piesele pe care le porți, stilul tău trebuie să fie unic și interesant, la fel ca tine! Este posibil să te simți rătăcită în această aglomerare de trenduri, stiluri, piese vestimentare și surse de inspirație, însă aceste sfaturi te vor ajuta să reușești să te organizezi și să abordezi problematica stilului vestimentar într-o manieră mai coerentă!

1. INSPIRĂ-TE

 

 

Acest lucru poate părea foarte simplu, însă rezultatul său va fi unul foarte important. Încearcă să petreci câteva minute pe zi căutând surse de inspirație pentru stilul tău vestimentar, fie că răsfoiești o revistă sau salvezi câteva poze de pe Tumblr sau Pinterest. Încearcă să găsești lucruri care să te inspire iar apoi strânge-le pe toate într-un singur loc. Printează imaginile și pune-le într-un dosar sau creează-ți o galerie foto în telefon. După vreo două săptămâni de activitate, încearcă se revezi materialele pe care le-ai strâns și vei observa că majoritatea lor ar trebui să graviteze într-o singură direcție. Poate ai salvat mai multe poze cu haine negre sau ai strâns o colecție impresionantă de imagini cu accesorii… Elementul spre care te-ai îndreptat cel mai des trebuie să devină o piesă esențială a garderobei tale.

2. NU FOLOSI ETICHETE

Deși poate părea foarte confortabil să îți denumești stilul și apoi să te folosești de acea etichetă pentru a rămâne consecventă alegerilor tale, va exista posibilitatea să refuzi să cumperi sau să porți o piesă pentru a nu te abate de la stilul pe care l-ai nominalizat. Stilul personal nu trebuie să fie definit printr-o singură sintagmă precum boho chic sau glam rock, întrucât toate persoanele sunt diferite și a încerca să reduci o persoană la doar două-trei cuvinte nu îți va aduce nimic de câștigat! Alege să folosești repere în loc de etichete, astfel îți va fi mult mai ușor să beneficiezi de mai multe opțiuni și să găsești lucruri noi care să îți placă și să ți se potrivească.

3. ÎNTREABĂ-TE CE ȚI SE POTRIVEȘTE

victoriabeckhamsuitspantsuitdqpclpt93bax

 

Stilul personal trebuie să depășească preferințele tale vestimentare. Acesta trebuie să se potrivească cu stilul tău de viață, locul de muncă, activitățile pe care le desfășori, etc.

Piesele pe care le porți trebuie să fie potrivite pentru tine pentru a te putea simți confortabil, însă îndeajuns de versatile pentru a se potrivi tuturor acestor ocazii! Atunci când vezi o pereche de pantaloni verzi din piele, pe lângă întrebarea Îmi plac?, încearcă să te întrebi și dacă îi vei purta sau dacă se potrivesc lucrurilor pe care tu trebuie să le faci. Nu trebuie să te temi să aduci critici elementelor pe care vrei să le achiziționezi! Nu merită cumpărate decât cele care primesc răspunsuri afirmative în toate cazurile!

4. FĂ O CURĂȚENIE GENERALĂ ÎN DULAP

closet-organization-3

 

Dacă simți nevoia să te organizezi din punct de vedere vestimentar și să mergi într-o singură direcție, încearcă să elimini orice lucruri simți că nu te mai reprezintă sau că nu mai au utilitate. Fă o curățenie generală în garderoba ta și scapă de toate lucrurile pe care fie nu le-ai purtat deloc în ultimul an, fie nu simți să le porți în mai mult de 2 combinații. Piesele pe care le ai trebuie să fie versatile, ușor de asortat și combinat. În momentul în care vrei să îți compui o ținută, hainele tale trebuie să te inspire! Elimină orice piesă vestimentară care nu te face să te simți inspirată!

5. ÎNCEARCĂ LUCRURI NOI

De fiecare dată când mergi la cumpărături, încearcă să ieși din zona ta de confort. Alege 3-4 piese pe care le vezi în magazin și despre care te gândești că nu ai putea să le porți vreodată. Probează-le și încearcă să le analizezi obiectiv. Ai putea să fii surprinsă și să găsești piese care să ți se potrivească și să te pună în valoare!

6. FOTOGRAFIAZĂ-TE

original

 

Atunci când te simți îmbrăcată frumos și ai încredere în tine și în ținuta ta, fă o poză outfit-ului pe care îl porți. După ce ai strâns 10 astfel de poze, uită-te prin ele și încearcă să îți dai seama care este elementul comun. Indiferent că este vorba despre o eșarfă mare care se regăsește în mai multe fotografii sau că în mai toate imaginile porți o rochie strâmtă, încearcă să identifici punctul comun și să te folosești de el. Atunci când un anumit gen de piesă vestimentară se regăsește des în alegerile tale, înseamnă că te face să te simți bine în pielea ta. Alege să cumperi mai multe piese de acel tip sau mai multe elemente care să se potrivească cu acea piesă!

7. ACCESORIZEAZĂ

closet-accessories-04

 

Așa cum știm deja, detaliile fac diferența! De multe ori nu avem nevoie de mai mult decât de câteva mici centre de interes care să ne facă să simțim că avem o ținută interesantă și cool. Încearcă să adaugi mereu accesorii ținutelor tale. Ai putea opta pentru lanțuri sau brățări, eșarfe sau pălării, cercei mari sau inele colorate. Identifică tipul de accesoriu pe care vrei să îl porți cel mai des și încearcă să faci din el semnătura ta personală!

 

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus