RETETE CULINARE
Pandispan cu afine
Scris de
Avantajul acestui desert este ca iti satisface pofta de pandispan, asa cum mancai in copilarie, dar are si un ingredient care il transforma intr-un desert racoros. In supermarketuri gasesti tot anul fructe de padure congelate, in diverse sortimente.
#Ingrediente
150 gr unt
200 gr zahar
2 oua
1 lingura esenta vanilie
200 ml lapte
250 gr faina
2 lingurite praf de copt
300 gr afine, sau alte fructe de padure
# Preparare
Incalzeste cuptorul si unge o tava dreptunghiulara, cu ulei sau unt.
Mixeaza untul si zaharul, pana se omogenizeaza.
Adauga ouale, esenta si laptele, dupa care ingredientele uscate, si amesteca pana cand se leaga compozitia.
Adauga fructele de padure in compozitie, dupa care toarna-l in tava.
Coace pentru 30 de minute, sau pana cand pandispanul trece testul scobitorii.
Lasa-l sa se raceasca dupa care scoate-l din forma si taie-l felii pentru servire.
Pofta buna!
sursa foto: Pinterest