Connect with us

10 lucruri pentru care nicio femeie nu ar trebui să se simtă prost

FASHION & BEAUTY

10 lucruri pentru care nicio femeie nu ar trebui să se simtă prost

Femeile sunt creaturi sensibile, chiar dacă sunt puternice și independente. Uneori simt doar vina inutilă pentru tot ceea ce spun, fac și chiar și simt. De multe ori se întâmplă din cauza presiunii din exterior: “ai nevoie de copii”, “hobby-ul tău este ridicol”, “te imbraci ca un bărbat” și mii de alte lucruri. Cu toate acestea, nu trebuie să îți ceri scuze pentru acestea.

Este timpul să îți schimbi atitudinea și să înveți că nu ar trebui să îți ceri scuze pentru următoarele lucruri :

1. Pentru că ai spus “nu”

Femeile se simt adesea vinovate pentru momentele în care au zis “nu”. Adesea este mai ușor să spui “da”, indiferent de rezultat. S-ar putea să te surprindă, dar nu trebuie să-ți ceri scuze pentru asta. Da, știu că te simți groaznic pentru refuzul de a-ți ajuta un prieten sau față de un bărbat care voia să te întâlnească.

Dar gândește-te mai întâi la tine; există probabil un motiv pentru care trebuie să refuzi. Indiferent de situație, dacă nu simți să spui “da”, nimeni nu are dreptul să te forțeze.

2. Pentru că îți plac lucrurile “bărbătești”

“Dragă, e timpul să găsești un hobby mai potrivit, ești o doamnă!” Cât de des ai auzit ceva de genul asta? Cine pe Pământ ți-a spus că nu poți fi mecanic auto dacă ești femeie?

Amintește-ți că este viața ta și tu decizi ce vrei. Nu există niciun motiv pentru care să nu îți placă ciclismul în loc să tricotezi; sau tricotatul în loc de biciclete. La urma urmei, trăim în secolul 21.

3. Pentru că nu porți machiaj

Mâinile sus dacă ai simțit vreodată că trebuie să porți machiaj, pentru că ești femeie. Chiar dacă nu îți place, uneori simți presiunea. Îți voi spune un lucru important : dacă nu îți place machiajul, nu îl aplica. La urma urmei, dacă ai un ten grozav, nu are rost să îl acoperi cu toate acele produse cosmetice- ai toate motivele să fii mândră.

4. Pentru alegerile alimentare

Viața este grea atunci când trebuie să îți aperii chiar și alegerile alimentare, mai ales în rândul prietenilor sau al familiei. “De ce nu bei? Haide, doar un pahar! “Sau” Ce vrei să spui, de ce nu mănânci carne? ”

Nimeni nu trebuie să se simtă vinovat pentru alegerile sale alimentare. Dacă nu-ți plac peștele, e treaba ta.

5. Pentru când te distrezi

Când a fost ultima dată când ai simțit să dansezi, cânți sau să sari pe stradă, dar te-ai gândit “Ce ar crede oamenii?”.
Atât timp cât nu afectează și nu face rău nimănui, poți face ce vrei și ce simți. De ce ar trebui să refuzi aceste secunde de bucurie pură?

6. Pentru când ești puțin egoistă

Egoismul nu este atât de rău, mai ales dacă vine în porțiuni mici. Este ok că vrei ceva timp pentru tine – nu pentru munca ta, prieteni, familie și alte îndatoriri. Este ok să vrei să vă te relaxezi singură (sau nu ) după o zi lungă și amâni totul pentru mai târziu.

Nu trebuie să-ți ceri scuze dacă vrei ultima bucată de tort sau acel lucru din magazin și nici măcar nu trebuie să explici de ce ai nevoie de ea. Pur și simplu. Este bucata ta de bucurie.

7. Pentru când ai emoții

Ființele umane au emoții; toată lumea o știe. Uneori trebuie să plângi sau să râzi … doar pentru că. S-ar putea să simți nevoia de a fi singură și de a nu vorbi cu nimeni; sau nevoia de a îmbrățișa cel mai bun prieten al tău acum.

Poți fi supărată, fericită, surprinsă, dezamăgită, tristă și chiar indiferentă – și nu trebuie să îți ceri scuze doar pentru că nu ai simțit să împarți un zâmbet cu cineva.

8. Pentru momentele în care ai nevoie de ajutor și îl ceri

Aproape fiecare femeie, cel puțin o dată, s-a aflat într-o situație în care a avut nevoie de ajutor, dar a fost prea rușinată încât să îl ceară. Indiferent dacă e vorba de un bagaj greu, sau o reparație prin casă, cu toții avem tendința să ne simțim vinovați atunci când nu putem să ne ocupăm de ceva noi înșine.

Trebuie să înțelegi că solicitarea ajutorului este absolut normală și nimeni nu te va judeca. În plus, majoritatea oamenilor ar fi bucuroși să te ajute deoarece tuturor le place să se simtă de ajutor- trebuie doar să întrebi. Și în loc să-ți cer scuze, spune un sincer “mulțumesc” – ei vor aprecia mult mai mult.

9. Pentru când ai o opinie diferită

Din fericire, trăim într-o țară unde nimeni nu ne interzice să avem și să ne exprimăm opinia. Oamenii pot fi de acord sau nu cu ceea ce gândești, dar tu ești liberă să îți formezi propriile opinii.

10. Pentru că îți iubești corpul așa cum este

Nu există standarde clare de frumusețe. Ești frumoasă atâta timp cât îți iubești corpul și te simți bine așa cum ești, fără să îți faci griji de ce spun ceilalți oameni din jur.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus