Connect with us

Intalnirea cu doctorul somnolog

ADELINA

Intalnirea cu doctorul somnolog

Bine v-am regasit!

Asa cum am promis, am revenit dupa intalnirea de marti cu doctorul somnolog, desi recunosc ca nu credeam ca exista si o asemenea ramura profesionala. Insa confruntandu-ne cu “insomniile” micutei noastre am aflat ca exista specialisti in masura sa ne sfatuiasca pe marginea acestui subiect.

V-am povestit in articolul precedent despre faptul ca foarte mult timp am fost nevoiti s-o adormim in brate plimbandu-ne prin toata casa, uneori chiar si sa ne urcam in masina cu ea pentru a o adormi, iar ce a fost si mai solicitant, trezitul de 10-15 ori pe parcursul noptii pentru a o ajuta sa faca transferul intre etapele de somn specifice unui copil de varsta ei.

Va povesteam ca de voie sau nevoie (fortati de mai multi factori) am inceput schimbarile si am aplicat metoda de adormit singura, cu plans sau nu, dar fara sa plecam de langa ea. A plans, s-a suparat ca nu facem dupa bunul ei plac, insa pana la urma a inteles ca pe mami o doare tare spatele, iar tati are program in fiecare zi de la 9:00 dimineata si trebuie sa ne odihnim cu totii. Ca un om mare a inteles ca trebuie sa se adapteze noilor reguli, iar somnul a devenit unul mai odihnitor si mai legat.
Pana sa incercam aceasta metoda apucasem deja sa ne programam la un medic somnolog si marti am fost sa vedem despre ce este vorba si ce ne recomanda.

I-am povestit despre demersurile noastre, inclusiv despre pozitia in defensiva a micutei noastre, iar doamna doctor ne-a spus ca am procedat cum nu se putea mai bine si sa mergem pe acelasi drum, sa nu-l abandonam, chiar daca din cand in cand va mai incerca sa ne “santajeze emotional” astfel incat sa reluam plimbatul in brate. Putina ordine si disciplina nu dauneaza nimanui.
O informatie importanta pe care n-o stiam este aceea conform careia copilul nu trebuie sa intre obosit in somnul de noapte pentru ca cei mici functioneaza fix invers fata de cum functionam noi. Daca un om mare este obosit, somnul o sa fie unul adanc si foarte lung. Insa in cazul lor, cu cat sunt mai obositi, cu atat somnul de noapte este si mai intrerupt si dificil si pentru ei, dar si pentru parinti.
Practic ei nu vor reusi sa se odihneasca asa cum ar putea sa o faca daca noi ca parinti le-am respecta somnul de zi cu zi.

Micutii au pauze de transfer in timpul somnului de noapte si de multe ori ei trebuie ajutati sa faca aceasta trecere. Mangaiatul pe spate sau pe cap ii ajuta sa se linisteasca si sa adoarma profund.

Plansul nu este un pericol, daca stam langa bebelusul nostru si vorbim cu el.
Acest lucru mi l-a confirmat chiar si doamna doctor somnolog.
Trebuie doar sa ne asiguram ca nu exista si alte motive din cauza carora bebe ar putea plange: un pampers plin, dureri de dinti, temperatura, foame, sete.
Doamna doctor somnolog ne-a mai spus ca a functionat totul atat de rapid pentru ca se pare ca si micuta era pregatita pentru aceasta schimbare si i-a facut placere sa descopere o noua metoda in care poate adormi.

Daca va doriti schimbari in aceasta privinta este momentul sa recurgeti la ele. Aceasta metoda chiar este una de succes!
Abia astept sa-mi spuneti daca si in cazul vostru a functionat.

1 Comment

1 Comment

  1. ivonne

    februarie 5, 2020 la 10:38 am

    Adelina, Mila noastra are 13 luni si exact ca voi, o adormim tot timpul in brate si cum scranceste putin hop si noi. Suntem extenuati amandoi. De ieri seara am inceput sa aplic sfatul si experienta voastra, vedem ce urmeaza. Merci pentru partaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus