Connect with us

Randurile acestea iti scapa copilul de deochi. Am simtit pe pielea mea

ADELINA

Randurile acestea iti scapa copilul de deochi. Am simtit pe pielea mea

Din copilarie stiam ca, atunci cand cineva este mirat de noi, ne putem deochea. Ce se intampla mai exact in momentul in care esti deocheat? Dintr-o data simti cum te cuprind stari de rau, caldura din cap pana in picioare, dureri puternice de cap sau de stomac, transpiratie si/sau ameteala. De necrezut, dar cei din jurul nostru chiar pot avea aceasta putere asupra noastra, constient sau nu. Acum doua saptamani ne-am urcat in masina si destinatia ne-a fost Brasov, acolo unde aveam si un eveniment la care mergeam in calitate de special-guest. Am considerat ca este un bun prilej pentru o scurta escapada cu micuta noastra si am prelungit sederea cu cateva zile.
Pe drumul spre munte Zeny a inceput sa planga foarte tare. Credeam ca acest plans se datoreaza plictiselii. I-am pus desene, muzica, ne-am jucat cu ea. Nu s-a schimbat nimic. Apoi ne-am gandit la durerea de dintisori, mai ales ca ne aflam in perioada eruptiilor dentare, dupa care de urechi si tot asa, am luat-o prin eliminare. Am sunat doctorul nostru pediatru. Ne-a sfatuit sa ii dam ceva de durere. Ne-am pus inclusiv problema de a ne intoarce in Bucuresti cu orice risc. Panica se instalase deja.
Dupa 40 de minute de plans continuu, in care noi efectiv nu mai stiam ce sa facem, pentru ca deja ii dadusem medicament pentru dinti, urechi, apa, mancare, am oprit masina s-o plimbam putin, iar ea tot nu isi revenea. Stand pe bancheta din spate am inceput sa-i citesc o rugaciune pe care o aveam in telefon. Nu exagerez, dar de la fix primele 3 cuvinte din acea rugaciune s-a linistit complet! M-a cuprins o stare tare ciudata, dar foarte pozitiva. Piele de gaina pe tot corpul…

Mi-am dat seama ca Dumnezeu este in tot ceea ce facem, dar mai ales atunci cand il chemam. Zeny ma fixa cu privirea si parca astepta cu mare interes sa auda tot ce-i citesc, de parca ii citeam o poveste cu zane. A inceput sa zambeasca, iar eu, crezand ca s-a linistit m-am oprit. In acel moment a revenit la plansul la fel de puternic. Atunci am inteles ca ii face bine rugaciunea mea, o linisteste. Am reinceput sa-i citesc si am repetat-o de vreo 40 de ori, mai ales ca fiind scurta se termina repede. Micuta noastra a adormit suspinand pe pieptul meu, iar atunci mi-am dat seama ce minuni poate face o simpla rugaciune. M-am tot intrebat cum s-ar fi intamplat acest lucru instant, daca “vinovatul” pentru aceasta minune era un alt factor. Este un copil de doar un an jumatate. Nu avea cum sa se prefaca. Medicamentele nu aveau cum sa-si faca efectul asa repede si brusc. Sa o opreasca instant din plans. Categoric puterea rugaciunii si-a facut efectul la secunda.
Mi-am zis ca nu trebuie sa pastrez pentru mine aceasta intamplare, doar pentru noi. Pentru ca sunt multi parinti care, atunci cand copiii lor plang neincetat, nu stiu ce au de facut. Copiii se deoache cel mai repede si mai des. Ei inca nu au protectia necesara pentru a indeparta energiile celor din jur, iar pe langa asta, micuti si adorabili cum sunt, chiar atrag toata atentia.
Sunt o fire care crede mult in puterea lui Dumnezeu, insa nu va ganditi ca sunt exagerata. Imi place sa cred ca exista si chiar il pun in tot ceea ce fac.
Asa ca va las si voua aceasta rugaciune pentru momentele in care copiii vostri au fost expusi privirilor celor din jur si ii simtiti agitati.
Eu am numit-o rugaciunea-medicament pentru ca noua ne-a luat durerea “cu mana”.

Rugaciune pentru bebe

Cuvine-se cu adevarat

Cuvine-se cu adevarat sa te fericim, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat heruvimii si mai marita fara de asemanare decat serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Amin!”

Va pup cu drag!
Saptamana usoara si copii linistiti si fericiti sa aveti! ❤
Sarbatori magice!

1 Comment

1 Comment

  1. Rodica

    ianuarie 14, 2020 la 3:11 pm

    Uite cum mi s au umplut ochii de lacrimi, se zice ca atunci cand o mama se roaga, se deschid cerurile! Ar fi cea mai puternica rugaciune…sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus