Connect with us

9 lucruri interesante despre sarcină pe care ar trebui să le știe orice femeie

LIFESTYLE

9 lucruri interesante despre sarcină pe care ar trebui să le știe orice femeie

Ce știm despre sarcină? Pe lângă clasicele grețuri, dureri de spate, predilecții neobișnuite legate de gustul pe care îl agreem? Dar oare câtă lume știe de ce bebelușii știu să plângă imediat după naștere, fără să fi auzit pe altcineva plângând vreodată? Ești gata pentru apariția de pete pe față și pe corp?

Iată care sunt câteva dintre cele mai interesante și neobișnuite informații despre sarcină, naștere și nou-născuți, pe care nu le poți alfa din altă parte atât de ușor.

1. Un copil poate sta în burta mamei mai mult de 9 luni

Faptul că un copil stau în burtica mamei doar 9 luni este un mit. În general, de la momentul conceperii și până la naștere, trec 266 de zile sau 38 de săptămâni. Cu toate acestea, în realitate, cifrele pot să difere în mod semnificativ în sus sau în jos. O mamă pe nume Bella Hunter, a petrecut un număr impresionant de 375 de zile fiind gravidă. Copilul ei s-a dezvoltat mai încet decât de obicei, așa că sarcina a durat mai mult de un an, dar sa încheiat cu nașterea unei fete perfect sănătoase.

2. Schimbarea dimensiunii uterului

În timpul sarcinii, uterul ajunge de 500 de ori mai mare decât este în general dar, la aproximativ 2 luni după naștere, organul revine la dimensiunea normală. Figurativ, dimensiunea uterului înainte și după sarcină poate fi reprezentată sub forma unei piersici și a unei jumătăți de pepene verde.

3. Producția de hormoni

În trimestrul 3 de sarcină, placenta femeilor produce mai mult estrogen pe zi decât glandele femeii non-gravide timp de 3 ani.

4. Ce se schimbă în timpul sarcinii

În timpul sarcinii, o femeie se poate dezvolta nu numai în zona taliei și a pieptului, dar chiar și dimensiunea piciorului poate să se schimbe după sarcină. Acest lucru se datorează unui număr de motive: acumularea de lichid în exces și reținerea acestuia în corpul mamei viitoare; înmuierea ligamentelor cauzată de modificările hormonale; presiune crescută asupra arcului piciorului datorită creșterii în greutate.

5. Când învață bebelușii să plângă?

Bebelușii știu să plângă înainte de naștere – ei plâng chiar din interiorul uterului. Plânsul apare ca o reacție e fetusului în al treilea trimestru, reacție la efectul vibroacustic. Dacă vrei să testezi acest lucru, poți să încerci să folosești ultrasunetele. La auzul acestora, vei observa cum bebelușii se agită, respiră accelerat și se strâmbă.

6. Pigmentarea pielii

Un lucru cu care numeroase femei se confruntă în urma sarcinii este pigmentarea. 90% dintre mamele care așteaptă un copil se confruntă cu această problemă. Petele tipice de pe față, cunoscute și sub numele de masca femeilor însărcinate, apar cel mai adesea pe frunte, nas, bărbie, obraji și în jurul ochilor. Culoarea pielii și variația acesteia depind de nuanța originală: pielea deschisă la culoare devine mai întunecată, iar cea mai închisă la culoare se va mai deschide.

7. Când au bebelușii amprente?

Amprentele se formează în medie între săptămâna a zecea și a unsprezecea de sarcină. După definitivarea acestora, ele nu mai suferă nicio modificare pe parcursul vieții.

8. Bebelușii simt ce mănâncă mamele

Fetusul simte gustul și mirosul alimentului pe care îl consumă mămica însărcinat. Acestea se scurg prin lichidul amniotic și au o contribuție importantă în ceea ce privește preferințele alimentare viitoare ale copilului.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus