Connect with us

8 lucruri care îți fac părul să crească lung și sănătos mai repede

FASHION & BEAUTY

8 lucruri care îți fac părul să crească lung și sănătos mai repede

Dacă ești o persoană cu adevărat norocoasă, ai un păr lung și frumos! Pentru restul dintre noi, este nevoie de răbdare, efort și de unele schimbări foarte importante în rutina noastră de îngrijire a părului. Dacă pare că parul tău nu crește la fel de repede cum ți-ai dori sau dacă simți că nu este îndeajuns de sănătos precum ar trebui să fie, ar trebui să ții cont de aceste sfaturi.

1. Tunde-te frecvent

Poate părea ciudat, însă un păr lung și sănătos este strâns legat de tunderea frecventă a vârfurilor. Deși tunsoarea în sine nu îți face părul mai lung, tăierea vârfurilor îți va ajuta părul să aibă mai multă forță să se regenereze și să crească. Pe lângă asta, firele despicate îți elimină strălucirea părului și îl face să se încurce și să se rupă de fiecare dată când îl piepteni.

2. Nu te vopsi blond

Chiar dacă blondul este superb și fetele cu păr blond arată mereu superb fără să depună foarte mult efort, însă procesul de vopsire a părului poate să îți dăuneze foarte tare părului tău. Cuticula părului este deteriorată din cauza produselor de înălbire, lucru care va fracționa firul de păr și va încetini foarte tare creșterea părului. Cu cât tratamentele chimice sunt mai puține, cu atât va crește mai bine parul.

3. Folosește-te de uleiurile naturale ale părului

Știm că ești obosită și preferi să mergi la culcare fără să îți mai perii părul, însă dacă ți-ai acorda câteva minute să te piepteni vei acorda un foarte mare beneficiu părului tău. Folosește o perie de păr de mistreț, aceasta va stimula circulația la nivelul capului și la hrănirea părului cu propriile sale uleiuri.

4. Menține sănătoasă pielea capului

Ar trebui să îți privești părul ca pe un copac: dacă solul și rădăcinile nu sunt îngrijite, copacul nu poate crește înalt și puternic. Atunci când îți cureți și tratezi scalpul cu produse sănătoase și bune, părul tău va crește mult mai rapid și mai sănătos. Un păr sănătos ar trebui să aibă aceeași lungime de la rădăcină până la vârfuri.

5. Consumă alimentele potrivite

Un păr lung și puternic nu depinde numai de produsele pe care le folosești pe păr; acesta depinde și de ceea ce pui în corpul tău. Pentru a facilita creșterea părului, trebuie să îl hrănești din interior. Încearcă să crești consumul de proteine ​​prin alimente cum ar fi peștele, fasolea și nucile. Studiile arată că femeile care nu consumă îndeajuns de multe proteine se confruntă cu o cădere agravată a părului.

6. Evită produsele de coafat care folosesc căldură

Cel mai bine ar fi să renunți complet la a-ți mai coafa părul. Dacă nu te poți îndepărta de produsele de styling, încearcă să folosești o temperatură mai scăzută și să nu uiți niciodată de produsele de protecție împotriva căldurii. Nu uita faptul că aceste produse nu combat căldura, ci te ajută ca aceasta să fie distribuită în mod egal pe toată lungimea firului de păr.

7. Nu te spăla zilnic pe cap

Spălarea părului de 2-3 ori pe săptămână ajută ca acesta să poată absorbi toate uleiurile sale naturale. De asemenea, spălatul prea des pe păr conduce la deshidratarea părului și la uscarea lui.

8. Termină spălatul pe cap cu o clătire cu apă rece

Un duș foarte fierbinte nu este rău doar pentru pielea ta, ci și pentru părul tău. Pe parcursul dușului, din cauza apei calde și a aburilor, cuticula firului de păr se deschide. Clătirea cu apă rece are același efect asupra părului ca și asupra pielii și a părului. Astfel, apa rece va închide cuticula și va sigila în interior toate uleiurile și substanțele nutritive în interiorul firului de păr.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus