Connect with us

8 GREȘELI ale femeilor care fac șamponul, balsamul și măștile de păr să fie ineficiente

FASHION & BEAUTY

8 GREȘELI ale femeilor care fac șamponul, balsamul și măștile de păr să fie ineficiente

A te spăla pe cap pare un lucru aparent foarte simplu pe care îl facem în fiecare zi, deci nu ar trebui să fie greu sau să avem nevoie de a învăța tehnici speciale. Cu toate acestea, există multe lucruri foarte mici, dar foarte importante, despre care doar câțiva oameni știu.

Dacă nu reușești să aplici corect cele câteva reguli pentru spălat pe păr, nici măcar cele mai scumpe produse de păr nu pot garanta îngrijirea corectă a acestuia.

1. Alegi produsele greșite pentru îngrijirea părului

Șamponul trebuie să fie ales în funcție de tipul pielii, tipul părului și structura acestuia nu sunt atât de importante. Dacă ai un scalp uleios, nu cumpăra șampoane grele care conțin substanțe agresive – ele usucă scalpul și măresc producția de sebum. Șampoanele de îngrijire și hidratare spală mai repede culoarea părului vopsit. Deci, dacă vrei să păstrezi culoarea mai mult timp, alege un șampon pentru păr colorat.

2. Înlocuiești produsele de îngrijire a părului

Mulți oameni cred că un balsam de păr poate fi înlocuit cu o mască de păr. Ei cred că această metodă va ajuta părul uscat, subțire și slab să se recupereze. În realitate, acest lucru nu este adevărat. Scopul unui balsam este de a acoperi cuticula de păr, iar cel al unei măști este să hrănească părul din interior. Folosirea unei măști în loc de balsam poate duce la supraîncărcarea părului cu produs și la îngrășarea mai rapidă a acestuia.

3. Crezi ca șampoanele pot să facă mai mult decât este normal

Principala sarcină a unui șampon este să spele. Ele nu hidratează, nu hrănesc, nu accelerează creșterea părului, doar spală uleiurile de pe păr. Singura excepție o fac șampoanele medicinale, însă acestea nu sunt disponibile fără rețetă.

4. Nu folosești protecție termică

Dacă îți place să folosești uscătoare de păr și placă de întins părul, nu uita să folosești și protecția termică. O bună protecție termică va menține parul în siguranță și va face procesul de styling mai ușor. Cel mai important lucru este să ții minte că protecția cremă este bună pentru ondulatoare, plăci de păr și uscătoare, iar cea spray, doar pentru uscător.

5. Folosești o mască sau un balsam pe părul foarte ud

Înainte de a pune o mască sau un balsam pe părul tău, ar trebui să elimini majoritatea umezelii suplimentare. Apa este o barieră între păr și mască. Desigur, părul va fi moale și strălucitor, dar nu va primi toate substanțele nutritive din mască.

6. Nu folosești șampon care curăță în profunzime

Acesta este exact tipul de șampon de care ai nevoie pentru a spăla părul dacă utilizezi produse pe bază de silicon. Șamponul de curățare profundă conține substanțe chimice care distrug murdăria și uleiul și este bun pentru cei care au un scalp uleios și care folosesc adesea silicon și geluri. După utilizarea unui șampon de curățare profundă, trebuie să folosești și un balsam sau o mască pentru a rehidrata scalpul.

7. Crezi că o mască îți va salva părul

Desigur, măștile bune pot face lucruri uimitoare. Dar nu-ți face speranțe prea mari. Un păr extrem de deteriorat nu mai poate fi salvat de niciun produs, ai nevoie să mergi la coafor și să te tunzi pentru a-i da puterea de a se regenera.

8. Nu folosești protecție solară

Parul nostru, la fel ca pielea noastră, are nevoie de protecție UV în timpul verii. Lumina UV face părul uscat, fragil, deshidratat și încetinește repararea și regenerarea acestuia. Din păcate, pălăriile nu pot proteja părul. Folosește măști și spray-uri cu SPF.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus