Connect with us

Cum m-au schimbat cele mai frumoase 8 luni din viața mea

ADELINA

Cum m-au schimbat cele mai frumoase 8 luni din viața mea

Bine v-am regăsit, prieteni dragi!

Astăzi s-au împlinit 8 luni de momente magice în care Zenaida-Maria s-a dezvoltat armonios și sănătos în interiorul mămicii ei, acolo unde, înțeleg din mișcările ei, că are din ce în ce mai puțin loc, dar îi este atât de bine. De plictisit sigur nu se plictisește pentru că are la dispoziție multe “tentații” din vecinătate pe care să le poată boxa pentru amuzamentul ei, tăindu-i astfel respirația mămicii. 🙂

Sunt foarte mândră că am fost aleasă să-i fiu mămică și zilnic mă gândesc cum să fac față mai bine acestei provocări. Parcă altele până în prezent nici n-au existat. Orice eveniment din viața mea a pălit instant în fața acestei minuni.
Deși viața mea nu a fost lipsită de probleme de sănătate, inclusiv cele cu referire la aducerea unui bebeluș pe lume, iată că Dumnezeu are un plan bine stabilit cu fiecare dintre noi. Au fost momente în care aproape că mă resemnasem cu privire la această minune.
Atunci când mă așteptam mai puțin, am primit în dar un miracol.

Sunt momente în care nu realizez ce se întâmplă în viața mea și dacă știu ce am de făcut, dar în același timp sunt conștientă că nimeni nu s-a născut învățat.

Nu știu când au trecut cele 8 luni. Parcă timpul a zburat. Au fost multe informații care au venit dintr-odată peste mine și chiar am avut nevoie de motoare solide de selecție a tuturor sfaturilor primite, fie că le-am cerut sau nu. Am încercat pe cât posibil să-mi creez propriul filtru de colectare a datelor despre această etapă frumoasă, dar și despre cea care urmează să vină. Și cred că am procedat corect.

Singurul om de bază cu care întotdeauna am avut o comunicare facilă și bazată pe realitate și argumente solide și justificate, a fost și încă este medicul meu, Ioana Drăgan. Fiind la prima mea experiență de acest gen și întrebările au fost care mai de care mai puerile din partea mea. E normal. Învățăceii au nevoie de explicații amănunțite. Așa se fac și ei “oameni mari”. Răbdarea și înțelegerea Ioanei mi-a adus liniștea de care eu am avut atât de multă nevoie în perioada asta. Nu pot spune că e ușor să fii o femeie însărcinată. Frumos da. Dar nu ușor. Despre asta vom discuta într-un alt articol.

Am intrat pe ultima sută de metri și emoțiile au crescut remarcabil. Poate și pentru că mai am multe de cumpărat, astfel încât să fiu relaxată. Și poate nici atunci n-aș fi pe deplin liniștită, dat fiind faptul că urmează să deschid cel mai important capitol al poveștii mele de viață. Rolul de mamă o să știu dacă îl merit în funcție de zâmbetul, starea de spirit și sănătatea mentală a copilului meu, pe măsură ce va crește. Nu vreau să mi-l însușesc înainte de a pune în practică ceea ce învăț sau știu deja.

Nu vreau să fiu nici o mamă eroină, după cum aud des în jurul meu de la femei care dau naștere pe cale naturală și consideră că asta este suficient pentru a te numi așa. Vreau doar să fiu o mamă bună. Să îi dau educația potrivită fetiței mele și să îi insuflu bunătatea care o va ajuta în viață.
De restul alegerilor va fi responsabilă și va avea parte de toată susținerea.

Așadar, doar o lună ne mai desparte de a ne strânge în brațe. Mă declar sensibilă, emoționată, tremurândă și în același timp foarte nerăbdătoare să o cuprind cu dragostea de mamă.

Vă pup! ♥️

2 Comentarii

2 Comments

  1. Andreea

    iunie 17, 2018 la 6:14 pm

    Buna Adee !! De mult mi am dorit sa îți scriu însă nu aveam unde ,întrucât Instagram nu am , doar mai pot intra pe al tău sa vad ce postezi chiar dacă nu am cont :))) . Ma iau emoțiile cand citesc ce scrii,întrucât și eu sunt graviduta tot cu fetița ,miercuri intru in 29 de săptămâni !!!! Inteleg perfect ce scrii , chiar si de doamna doctor Drăgan la care am fost și care este foarte drăguța și foarte buna ca medic ,următorul copil in mod sigur e in plan sa merg la dansa de la bun început ! Eu am avut ceva probleme in sarcina chiar și știu ce zici cu e frumos dar nu ușor!!! Ești foarte simpatica , de viața , cu simtul umorului și referitor la mamele care nasc natural și se cred eroine nu e deloc așa :))) sunt penibile ! Faptul ca ești mama te face eroina și nici cezariana nu e deloc ușoară cum cred ele in unele momente e chiar mai grea și muuuult mai riscanta ca nașterea naturală !!! Și faza cu laptele ..total dezinformate ca îți vine laptele mai repede ca naști natural ! Aștept lucru este total neadevărat știu De la un specialist in domeniu ! Eu îți doresc toate cele bune ,numai bine ,sănătate micuței și naște cum îți e ție mai bine ,nu lumii ! Te pupacesc ?❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus