Connect with us

10 greșeli din cauza cărora nu arăți bine în poze. Uite cum să arăți ca un MODEL în orice FOTOGRAFIE

FASHION & BEAUTY

10 greșeli din cauza cărora nu arăți bine în poze. Uite cum să arăți ca un MODEL în orice FOTOGRAFIE

Foarte multe persoane consideră că fotogenia este un lucru cu care te naşti. Astfel, fie eşti fotogenic şi poţi să arăţi bine în fotografii, fie nu. Acest lucru este însă complet eronat, nu trebuie să te naşti cu o anumită calitate sau să arăţi ca un top model internaţional pentru a reuşi să ieși bine în poze. Este esenţial să îţi cunoşti atuurile şi punctele forte şi să înveţi să te pui în valoare atunci când eşti în faţa aparatului de fotografiat.

Iată care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le faci atunci când ţi se face o fotografie şi cum să le corectezi astfel încât să fii încântată de rezultatul final.

1. Laşi bărbia prea jos

Gâtul este una dintre cele mai feminine zone ale corpului, astfel că ar trebui ca acesta să fie vizibil în fiecare fotografie. Atunci când îţi bagi bărbia în piept, gâtul tău ajunge să fie invizibil, iar faţa ta va părea mai mare şi mai voluminoasă decât este. Ar fi ideal să îţi împingi capul uşor înainte pentru a da senzaţia unui gât mai lung şi mai subţire.

2. Încrucişezi braţele



Chiar dacă mişcările braţelor pot da dinamism unei fotografii şi pot reprezenta un centru de interes, este posibil ca acest gest să nu te avantajeze. În cazul în care nu îţi controlezi bine corpul şi unghiurile, rişti să pari mai masivă sau uşor diformată. Ar fi ideal să îţi laşi braţele pe lângă corp, uşor încordate astfel încât să nu pari prea relaxată.

3. Nu acorzi atenţie posturii

Dacă nu eşti atentă la toate micile detalii, orice înclinaţie uşoară a spatelui te poate face să pari cocoşată sau mai plinuţă. Orice femeie îşi doreşte să aibă un abdomen plat şi o talie mai subţire, aşa că ar trebui să ţii minte întotdeauna să îţi îndrepţi spatele şi să încerci să ţii omoplatii încordaţi. De asemenea, semiprofilul este una dintre cele mai avantajoase poziţii atunci când îţi fotografiezi corpul.

4. Nu acorzi atenţie unghiurilor

 

Aşa cum am menţionat anterior, o fotografie bună este una în care sunt bine controlate toate unghiurile pe care le creezi cu corpul tău. Dacă te vei poziţiona perfect perpendicular pe camera de fotografiat, silueta ta va părea dreptunghiulară. Dacă îţi vei întoarce uşor corpul spre lateral, vei părea mai subţire şi mai tonifiată. Pentru a-ţi face picioarele să pară mai lungi, poziţionează unul dintre ele în faţa celuilalt şi susţine-ţi greutatea pe cel din spate.

5. Nu eşti atent la mişcările mâinilor

Foarte multe persoane susţin că nu îşi dau seama ce să facă cu mâinile atunci când li se face o fotografie. Este foarte important ca mâinile tale să fie poziţionate natural, astfel încât nimic să nu pară forţat. Încearcă să adopţi o poziţie care să te avantajeze, în care braţele tale să pară lungi şi subţiri fără a atrage totuşi prea mult atenţia asupra lor.

6. Fotografia nu este echilibrată

 

Pentru a putea avea o fotografie bună, este esenţial ca aceasta să arate echilibrat. În momentul în care vei sta perfect dreaptă, silueta ta va părea și ea perfect dreaptă. Dacă alegi să faci anumite mişcări cu mâinile sau picioarele, este important să echilibrezi aceste mişcări în altă zonă a fotografiei sau cu altă mişcare a corpului, astfel încât să nu se creeze un centru de interes inestetic.

7. Nu diversifici

Este important să acorzi atenţie combinaţiilor şi alternanţei. Dacă încerci să creezi o linie dreaptă cu picioarele, ar fi interesant să mergi pe ideea de curbe pe zona mâinilor sau invers. Un astfel de combinaţie va face ca fotografia să pară mai armonioasă şi mai echilibrată.

8. Porţi haine mult prea largi

Chiar dacă hainele largi sunt extrem de comode, poţi sfârşi prin a-ţi pierde forma corpului sub ele. Acestea te pot dezavantaja, făcându-te să pari mai masivă şi mai volminoasă. În cazul în care totuşi porţi haine largi, încearcă să îţi accentuezi forma corpului prin mişcări, astfel încât să îţi pui în evidenţă talia sau forma braţelor şi a picioarelor.

9. Îţi expui coatele

Cotul nu este o zonă a corpului care să fie extrem de feminină sau de interesantă, astfel că nu ar trebui să îl expui mult prea tare în fotografie. Astfel, ar fi ideal să încerci să îţi afişezi braţele cu ajutorul unor mişcări elegante şi subtile.

10. Faci mişcări prea evidente

Aşa cum am menţionat anterior, mişcările mâinilor pot constitui un foarte bun punct de interes într-o fotografie. Cu toate acestea, nu este nevoie ca aceste mişcări să fie extrem de evidente. Este important ca acestea să fie elegante şi feminine şi nu forţate.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus