Connect with us

Învață cum să-ți trăiești viața fără să ții cont de părerea celorlalți

ADELINA

Învață cum să-ți trăiești viața fără să ții cont de părerea celorlalți

V-ați întrebat vreodată de ce majoritatea oamenilor se simt nemulțumiți, oricât de mari ar fi averile sau satisfacțiile din viața lor personală?

Am stat și am analizat mai multe personalități și caractere și nu mi-a fost greu să-mi dau seama că oamenii se feresc să fie liberi, se limitează la ceea ce vrea societatea să vadă, iar asta îi umple de nemulțumiri și, cu timpul, se transformă în ceea ce detestau cândva.

“Nu pot să spun asta pentru că voi fi judecat!” sau “Nu pot să fac asta, ce vor spune oamenii din jurul meu?”
Întotdeauna am ales să fiu eu, chiar dacă am fost blamată pentru deciziile mele. Nu vreau să mă iubească toată lumea, plus că, știu că orice aș face în această direcție, nu voi reuși. Oamenii sunt atât de diferiți și, cu atât de multe păreri despre viață, dacă aș fi mai atentă la nemulțumirile altora decât la viața pe care trebuie s-o trăiesc după propria-mi coordonare, n-o să fiu decât un om plin de frustrări și răutăți.

Nu! Nu vreau să fiu așa!
Desigur, am și eu defecte dar, până la urmă, cine nu are?
Faptul că mi-am impus să nu judec pe nimeni și să nu arăt cu degetul oamenii și deciziile lor, mi-a adus liniștea și mulțumirea sufletească.
Nu m-am hrănit niciodată cu răutate și am ales să mă protejez de oamenii care gândesc numai lucruri negative.
Tot ce este negativ va atrage alte lucruri din același registru. Totul se transformă într-un bumerang.
Am ales să fiu un om liber și să-mi asum că nu sunt perfectă.

Știu și sunt cât se poate de conștientă că nu sunt pe placul tuturor, dar mă simt câștigată pentru că am libertatea de a fi eu. Spun și fac ceea ce simt. Și ce dacă vor exista oameni care vor spune că greșesc? E viața mea și așa aleg să o trăiesc! Fix așa! Cu greșeli, suferințe, satisfacții, reușite sau eșecuri.
Greșind am ajuns în punctul în care sunt. Și sunt sigură că se va mai întâmpla.

De obicei, oamenii nefericiți arătă cu degetul greșelile altor oameni, în loc să își dea seama că oricine în lumea asta greșește, oricât de experimentat ar fi. Ei se complac spunând: “Da! Am greșit, dar uite că el a greșit mai tare!”. La ce bun toate astea?! Și unde mai pui că avem dorințe diferite. Sunt lucruri care unor oameni le aduc fericirea absolută, dar care pe alții nu-i mișcă în niciun fel.
Întotdeauna mi-am sfătuit apropiații să nu trăiască viața altora, ci pe cea cu care i-a înzestrat Dumnezeu. E minunat să-ți descoperi calitățile și să te folosești de ele, diminuând astfel defectele existente.

Oamenii în general vor critica și vor alege să spună tot ce e mai rău despre fericirea ta. Nu e nimic mai greu de suportat pentru ei, decât fericirea ta. E de înțeles.
Dar când tu te simți liniștit și mulțumit cu ceea ce trăiești, mai contează?!
Pe oricare dintre drumuri ai merge, ei vor spune că era mai bine dacă…

Nu! E bine să faci ce simți pentru că ești propriul stăpân al vieții tale! Tu știi cel mai bine care sunt variantele corecte și cum vrei să trăiești!
Aleg să fiu eu, cu tot sufletul și, știu că dacă o să regret cândva drumul ales, n-o s-o fac pentru că am ascultat vocile din jurul meu, ci pentru că așa am gândit că este corect!

Așadar, dragii mei, libertatea ne va aduce întotdeauna bucuria de a fi reali, autentici, chiar și cu mai puțini susținători în jurul nostru.

Succes în toate!

Vă pup și vă iubesc!
A voastră, Ade!

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus