Connect with us

5 trucuri pentru unghii lungi și frumoase la tine acasă. Vei avea o manichiură perfectă

FASHION & BEAUTY

5 trucuri pentru unghii lungi și frumoase la tine acasă. Vei avea o manichiură perfectă

Frumusețea unei femei depinde de cât de bine îi arată părul, pielea sau fața. Aceasta include, de asemenea, unghiile, căci o manichiură bine făcută și unghiile îngrijite pot deveni oricând o carte de vizită pentru o femeie.

Frumusețea unghiilor tale vorbește despre cât de mult îți pasă de tine. Unghiile nu cresc foarte rapid însă, pentru a le putea putea da o formă perfectă. Unii dintre factorii care încetinesc procesul de creștere a unghiilor sunt deficiențele nutriționale, modificările hormonale sau problemele de sănătate.

Unghiile fragile și ruperea unghiilor sunt câteva alte probleme comune. În acest articol poți găsi câteva remedii pe care le poți obține la domiciliu și care vor face ca unghiile să-ți crească mai rapid și să fie mai sănătoase.

1. Usturoiul

Usturoiul conține seleniu care ajută la formarea unor unghii puternice și lungi. Proprietățile antioxidante ale usturoiului păstrează patul unghiilor sănătos, iar proprietățile anti-fungice și antibacteriene ale usturoiului împiedică unghiile să devină fragile. Curăță un cățel de usturoi, pisează-l și amestecă-l puțin, apoi aplică pe unghii. Lasă preparatul câteva minute și spală bine unghiile. Urmează acest proces în fiecare zi pentru a obține unghii sănătoase, puternice și cu o strălucire naturală.

2. Suc de roșii și ulei de măsline

Tomatele conțin biotină, o vitamină esențială care ajută la creșterea unghiilor. Tomatele sunt, de asemenea, pline de vitamina C, care îți consolidează unghiile și le conferă o strălucire naturală. Uleiul de măsline conține vitamine care hrănesc unghiile și îmbunătățesc circulația sângelui. Pulpa de tomate se extrage și se amestecă în cantități egale cu uleiul de măsline și se înmoaie unghiile în această soluție timp de 10 până la 15 minute, apoi se spală bine. De asemenea, îți poți pune ulei de măsline pe unghii în fiecare noapte pentru a susține sănătatea acestora.

3. Ulei din semințe de in

Uleiul din semințe de in are un conținut ridicat de acizi grași omega-3, este, de asemenea, plin cu oligoelemente cum ar fi zinc, magneziu, potasiu și proteine ​​din vitamina B. Prezența tuturor acestor substanțe nutritive face ca uleiul de măsline să fie un produs perfect pentru unghii. Aplică cantități generoase de ulei și masează bine. Poartă mănuși timp de o oră pentru a reține umezeala. Urmează acest tratament de două ori pe săptămână. În timp de câteva săptămâni, unghiile nu doar că vor crește, dar uleiul le va și întări .

4. Suc de portocale

Sucul de portocale este considerat a fi un remediu rapid pentru a stimula creșterea unghiilor. Sucul de portocale conține vitamina C care produce colagen și acid folic care accelerează creșterea unghiilor. Înmoaie unghiile în suc proaspăt de portocale timp de 10 minute, apoi clătește cu apă caldă. Acest remediu va spori creșterea unghiilor, le va face mai groase și va adăuga o strălucire unghiilor.

5. Ulei de cocos

Nutrienții prezenți în uleiul de nucă de cocos hrănesc unghiile și cuticulele și le îmbunătățesc textura. Proprietățile antifungice ale uleiului de nucă de cocos protejează unghiile de infecțiile fungice, iar conținutul de vitamine al uleiului ți le întărește. Masează-ți unghiile în fiecare seară cu ulei de nucă de cocos pentru a obține unghii strălucitoare. Asigură-ți propriul spa al unghiilor amestecând ¼ ceașcă de ulei de nucă de cocos cu ¼ ceașcă de miere. Adăugă 3-4 picături de ulei de rozmarin și amestecă bine. Se încălzește puțin soluția și se înmoaie unghiile în această soluție timp de 15 minute. Urmează acest truc o dată pe săptămână.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus