Connect with us

8 semne că stresul a început să îți afecteze sănătatea. Nu le mai ignora

LIFESTYLE

8 semne că stresul a început să îți afecteze sănătatea. Nu le mai ignora

Când ești stresat pentru o perioadă îndelungată, sănătatea ta poate avea de suferit. Acest lucru este cauzat de faptul că, creierul tău percepe stresul ca pe o amenințare și cu intenția de a se proteja, apar diferite modificări ale corpului.

Nu trebuie să te simți îngrijorat dacă ești neliniștit uneori. De fapt, ar fi la fel de epuizant să te simți fericit tot timpul. Dar dacă ai oricare dintre aceste semne, ar trebui să acorzi mai multă atenție sănătății tale:

1. Probleme de piele

Pityriasis rosea este doar una dintre problemele de piele pe care le poți dezvolta din cauza stresului emoțional. Mulți oameni spun că au dobândit erupția în urma unui eveniment de viață tulburător. Alte astfel de probleme includ acnee sau alte erupții cutanate.

2. Probleme cu stomacul

Sistemul digestiv este, de asemenea, în pericol atunci când vine vorba de modul în care stresul ne afectează. Oamenii de știință au dovedit că stresul are un impact negativ asupra tractului gastrointestinal. De aceea, în unele cazuri, medicamentele nu vor funcționa. Poate consultarea unui psiholog te poate ajuta să scapi de anxietate și, astfel, să elimini problemele cu stomacul.

3. Căderea părului

Stresul este una dintre principalele cauze ale căderii și subțierii părului. Este posibil să fi încercat diferite vitamine fără nicio schimbare semnificativă. Dacă este și cazul tău, atunci găsirea unor modalități de relaxare ar putea fi un truc.

4. Concentrarea îngreunată

Nu te mai poți concentra la locul de muncă? Dă vina pe stres. Nu există nici o îndoială că nu te poți concentra atunci când te simți tensionat sau constant îngrijorat.

5. Modificare greutății

Dacă ai câștigat sau ai pierdut în greutate considerabil în ultima vreme, atunci acesta este un semn de îngrijorare. Ai încercat să îți stabilizezi greutatea cu o dietă adecvată și exerciții regulate, dar fără succes. Probabil că ești dominat de un stres psihologic.

6. Rezistență scăzută la frig

De obicei, prinzi o gripă atunci când sistemul tău imunitar este mai slăbit și acest lucru este exact ceea ce face stresul (printre multe altele). Stresul îi dăunează sistemului imunitar și te face mai vulnerabil la diferiți viruși. Deci, data viitoare când răcești nu da vina pe vreme. Încercă să vezi ce se întâmplă în viața ta în acel moment și să descoperi ceea ce te neliniștește.

7. Libidou scăzut

Da, stresul poate face ravagii și asupra vieții tale intime. Este destul de ironic deoarece amorul îți poate modifica starea de spirit și eliberează tensiunea dar, după cum știm cu toții, necesită energie. Dacă te simți mereu lipsit de chef, poate ai nevoie de o vacanță.

8. Dureri de cap

Dacă nu poți să combați migrenele constante, să știi că este posibil ca acestea să nu înceteze pentru că ești prea stresat. În acest caz, administrarea de pastile pentru a ușura durerea nu te va ajuta, deoarece migrenele vor reveni.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus