Connect with us

11 greșeli de machiaj care te fac să arăți groaznic. Nu le mai face și tu

FASHION & BEAUTY

11 greșeli de machiaj care te fac să arăți groaznic. Nu le mai face și tu

Când vine vorba despre machiaj, există foarte multe reguli pe care trebuie să le respectați, mai ales dacă sunteți începători! Însă există și câteva reguli greșite care s-au răspândit de-a lungul timpului. Iată care sunt ele și care este varianta lor corectă!

1. Trebuie să îți arunci rimelul când începe să se întărească.

Sigur, este perfect să îți arunci rimelul după ce începe să se întărească, însă asigură-te că îl arunci și după trecerea a trei luni de când l-ai desfăcut. Mascara este elementul de la care apar cele mai multe infecții oculare. Pensula stă foarte aproape de ochi după ce a fost lăsată într-un tub închis și încălzit, casa perfectă pentru bacterii.

2.  Dacă agiți pensula în interiorul tubului, rimelul se va omogeniza din nou.

A agita periuța în interiorul tubului nu face decât să îți usuce și mai mult rimelul și să îl facă să se întărească mai repede, întrucât astfel se introduce mai mult aer în tub. Mai mult aer înseamnă și mai multe bacterii care ulterior rămân prinse în interior.

3.  Este în regulă să dormi cu machiajul pe față.

Principala problemă în legătură cu somnul cu machiajul încă pe față, este faptul că, pe timpul nopții, pielea se regenerează iar prezența machiajului afectează grav acest proces. Regenerarea este esențială pentru ca pielea să rămână hidratată și fresh. Purtatul machiajului peste noapte umple porii cu microbi, deshidratează pielea și, în unele cazuri, poate chiar să conducă la infecții.

4. Machiajul duce la apariția coșurilor sau a acneii

Acest lucru nu este neapărat adevărat. Produsele de machiaj nu sunt ele însele cauzele acestor reacții. În majoritatea cazurilor, acestea apar datorită bacteriilor care contaminează produsele de machiaj (din cauza proastei păstrări sau utilizări). Pentru a preveni apariția coșurilor sau a acneii, ar trebui să îți speli pensulele și bureții cât mai des, aruncă produsele pe care nu le-ai păstrat în condiții adecvate și nu dormi cu machiaj pe față.

5. Machiajul nu expiră – îl poți folosi până se termină

Poate nu realizezi asta, însă produsele de machiaj au și ele o dată de expirare. Aceasta este trecută obligatoriu pe ambalaj și se calculează din momentul în care produsul este deschis și intră în contact cu mediul exterior.

6. Nu este nevoie să îți speli pensulele dacă le folosesti doar pentru tine

Bacteriilor nu le pasă dacă folosești doar tu pensulele sau o mai fac și alte persoane. Pensulele tale vin în contact cu foarte multe suprafețe și produse. Cu cât îți lași pensulele murdare mai mult timp, cu atât se vor dezvolta mai multe bacterii pe acestea, lucru care nu va dăuna doar pielii tale ci și duratei de folosință a pensulelor.

7. Pensulele sunt singurele care se murdăresc, nu și produsele de machiaj.

Realitatea este că machiajul se poate strica înainte de data lui de expirare în cazul în care nu ai grijă cum trebuie de el. Bacteriile se dezvoltă foarte bine în locuri strâmte și întunecate, cu atât mai mult în medii lichide. Combinând acest lucru cu proasta îngrijire a pensulelor va duce la o dezvoltare chiar mai rapidă a bacteriilor.

8. Cremele hidratante funcționează și ca primer de față

Deși amândouă sunt produse hidratante, primer-ul este făcut special pentru a acționa ca o bază a fondului de ten, corectorului și altor produse de machiaj. Cremele hidratante se absorb în piele, pe când primer-ul este făcut să rămână deasupra pielii.

9.  Poți verifica dacă fondul de ten este potrivit, încercându-l pe încheietură

Încheieturile tale nu sunt expuse la fel de mult la soare precum este expusă fața ta. Așa că, deși fondul de ten va părea culoarea potrivită pentru încheieturile tale, nu aceasta este zona în care îl vei folosi. Cel mai bun test pentru a verifica nuanța fondului de ten este aplicarea acestuia pe zona maxilarului.

10.  Trebuie să îți aplici corectorul înaintea fondului de ten

De fapt, trebuie să îți aplici fondul de ten înaintea corectorului. Fondul de ten folosește la a-ți uniformiza nuanța tenului și la a-ți acoperi imperfecțiunile. Corectorul trebuie folosit ca o a doua măsură de acoperire, pentru locurile pe care fondul de ten nu a reușit să le uniformizeze. Astfel, nu îți aplici mai multe produse pe față decât ai nevoie.

11. Nu toată lumea poate purta ruj roșu

Acest lucru este 110% fals. Deși poate suna cliseic, există o nuanță de roșu pentru fiecare. Totul ține de a găsi nuanțele potrivite pielii tale, fie acestea reci, calde sau neutre. Fiecare ton al pielii este diferit de la o persoană la alta, nu există o nuanță de roșu care să se potrivească tuturor, însă există îndeajuns de multe nuanțe încât fiecare să găsească una potrivită.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus