Connect with us

12 utilizări ale bicarbonatului de sodiu pe ca nu le știai dar care îți vor ușura viața

FASHION & BEAUTY

12 utilizări ale bicarbonatului de sodiu pe ca nu le știai dar care îți vor ușura viața

Ce produs cumperi o dată și poate să reziste chiar și zece ani? Bicarbonatul de sodiu, desigur. Acesta poate să rămână în stare perfectă în dulap chiar și fără să îl folosești deloc. Ar fi păcat însă să îl lași să se irosească degeaba. Acest produs poate avea numeroase beneficii atât în ceea ce privește îngrijirea, cât și sănătatea. Iată câteva moduri în care îl poți folosi:

1. Antiperspirant natural

Dacă nu ai la îndemână un deodorant obișnuit și trebuie să scapi de mirosul de sudoare, amestecă într-un recipient apă și un praf de bicarbonat de sodiu. Poți folosi această soluție ca să scapi și de mirosul neplăcut al picioarelor.

2. Remediu anti-iritații

Dacă te-au ciupit niște insecte sau ți-a provocat iritații vreo plantă otrăvitoare, aplică bicarbonat de sodiu și apă pe zonele afectate. Vei scăpa astfel rapid de disconfort.

3. Scapă de arsurile la stomac

Bea o jumătate de pahar de apă în care ai adăugat 1 linguriță de bicarbonat de sodiu sau puțin lapte amestecat cu un praf de bicarbonat de sodiu și orice durere sau disconfort va dispărea.

4. Scrub natural

Scapă de punctele negre amestecând bicarbonat de sodiu cu o jumătate de linguriță de miere. Poți să adaugi puțin ulei vegetal. Amestecă bine, aplică pe zonele cu probleme, așteaptă cinci minute și apoi masează-te și clătește-te totul bine cu apă călduță.

5. Fă-ți părul să crească mai repede

Amestecă 9 lingurițe de apă cu 3 lingurițe de bicarbonat de sodiu. Aplică soluția la rădăcina firelor de păr și masează. Aplică apoi un amestec de apă și oțet de mere, masează din nou și clătește. Acest amestec face părul să fie sănătos și strălucitor și grăbește procesul de creștere al acestuia.

6. Scapă de vergeturile de pe piele

Amestecă 3 lingurițe de bicarbonat de sodiu cu o jumătate de lămâie și masează-te regulat pe zonele cu probleme. Acest remediu va accelera regenerarea țesuturilor.

7. Scapă de respirația urâtă și de placa dentară

Amestecă 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu, suc de lămâie verde și o jumătate de cană de apă. Dacă simți vreun miros neplăcut, clătește-ți gura cu acest amestec.

8. Scapă de bătături și de mirosul neplăcut al mâinilor

Băile calde în care ai adăugat bicarbonat de sodiu te pot scăpa de zonele întărite de piele de pe mâini și picioare. Dacă pui bicarbonat de sodiu pe fundul de tocat și îți freci mâinile de el poți să îndepărtezi și mirosurile neplăcute de pește sau usturoi care rămân după ce gătești.

9. Scapă de mirosurile neplăcute din frigider

Ca să scapi de mirosurile neplăcute din frigider e suficient să pui bicarbonat de sodiu într-un pahar și să îl lași acolo pentru câteva zile.

10. Cum să ai bijuterii strălucitoare

Amestecă trei lingurițe de bicarbonat de sodiu și o linguriță de apă și curăță-ți bijuteriile folosind o periuță de dinți. Clătește-le apoi cu apă rece.

11. Vindecă arsurile

Pentru a calma arsurile solare, dizolvă niște bicarbonat de sodiu în apă rece și aplică soluția obținută pe zona afectată.

12. Pentru dinți strălucitori

Curăță-ți dinții punând puțin bicarbonat de sodiu pe periuță și spălându-te ca de obicei. Nu repeta procedura prea des însă, pentru că bicarbonatul de sodiu este abraziv.

8 trucuri de frumusețe pe care orice fată leneșă trebuie să le știe

Este normal ca fiecare femeie să își dorească să arate cât mai bine și să fie mereu frumoasă! Cu toate acestea, ai putea să crezi că ai nevoie să investești foarte mulți bani și mult timp în îngrijirea personala pentru a reuși să faci acest lucru. Ei bine, nu este chiar așa. Nu trebuie decât să apelezi la câteva trucuri foarte bune care te vor ajuta să arață mereu ca și când abia ai ieșit de la un tratament de înfrumusețare:

 

 

1. Nu uita de crema de protecție solară

Nu poți avea o piele frumoasă și sănătoasă dacă nu folosești în mod regulat cremă de protecție solară – vedetele de la Hollywood o aplică în fiecare zi. Toate eforturile tale vor fi în zadar dacă nu ții seama de această regulă, spune Mamie McDonald, care s-a ocupat de Madonna. Factorul minim de protecție este 30. Nu trebuie să uiți să reaplici crema pe timpul zilei – o singură aplicare ar putea să nu fie de ajuns.

2. Nu lăsa pielea să se deshidrateze dacă există inflamații

 

Compoziția celor mai multe creme pentru acnee cuprinde benzoperocsid, component care usucă foarte tare pielea și agravează inflamația și sebumul. Alcoolul are cam acelaași efect – așa că nu sunt eficiente pentru a scăpa de acnee. Apelează la exfolierea cu acid lactic sau salicilic. Încearcă și produse care au în componență argilă.

3. Nu uita de gâtul tău

E important să ai grijă de gâtul și decolteul tău, fiindcă aceste părți ale corpului trădează foarte rapid vârsta proprietarei. Pielea e sensibilă acolo și are nevovie de îngrijire delicate, la fel ca și tenul.

4. Șterge-ți pielea cu gheață

Dermatologul Ava Shambhala recomandă să îți ștergi fața cu gheață pentru câteva secunde, pentru a evita să ai o culoare ștearsă. Această procedură stimulează perfect circulația sângelui și pielea începe să strălucească, la propriu.

5. Depozitarea cosmeticelor și a produselor de îngrijire a pielii

Nu e recomandat să păstrezi cosmeticele în baie – căldura și umiditatea le scurtează viața. De aceea, cel mai bine ar fi să păstrezi cremele de față și produsele cosmetice pe care nu le folosești prea des în frigider, dacă nu vrei să cheltuiești bani în plus.

6. Ai grijă ca toate obiectele care îți ating pielea să fie curate

E important să fii extraordinar de atentă la igienă – e de la sine înțeles că nu trebuie să-ți atingi fața cu mâinile murdare. De asemenea, doctorii recomandă să îți schimbi mai des fețele de pernă – o dată pe săptămână, dacă ai un ten normal sau uscat și o dată la trei zile dacă ai un ten gras. Nu uita nici să-ți cureți la interval regulate ecranul telefonului mobil – acolo chiar se acumulează o mulțime de bacterii.

7. Nu folosi pe față scrub sau prosopele, mai ales dacă tenul tău e predispus la acnee

Acneea e o problem cu care se confruntă chiar și top modelele – de exemplu, Kendall Jenner. Experții sugerează să nu mai folosești scrub-uri sau alte produse abrasive, precum bureții sau periile, așa că pielea devine și mai umflată. Indiferent ce tip de ten ai, ar trebui să folosești produse de curățare delicate, care nu conțin săpun. Pentru a reduce inflamația și roșeața, ar trebui să aplici o pastă din apă și aspirină.

8. Foloseşte rimelul pe post de tuş

Dacă ai rămas fără tuş şi vrei neapărat să îţi desenezi codiţe la ochi, poţi folosi rimelul pentru a face acest lucru. Consistenţa şi proprietăţile acestuia sunt foarte similare cu cele ale tuşului aşa că vei fi mulţumită de rezultat dacă îl vei aplica cu o pensulă subţire şi îngustă.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus