Connect with us

8 EFECTE negative ale purtării SUTIENELOR nepotrivite! Numărul 7 este cel mai IMPORTANT!

FASHION & BEAUTY

8 EFECTE negative ale purtării SUTIENELOR nepotrivite! Numărul 7 este cel mai IMPORTANT!

8 EFECTE negative ale purtării SUTIENELOR nepotrivite! Numărul 7 este cel mai IMPORTANT!

Unele femei consideră că sutienul nu ar putea să lipsească niciodată din garderoba lor și nu reușesc să conceapă să iasă pe stradă fără a purta sutien. Cu toate acestea, deși există atât argumente pro, cât și contra în privința sutienelor, iată care sunt cele câteva avantaje de care te vei bucura dacă vei renunța la sutien.

  1. Fără sutien, sânii tăi vor reveni la forma lor naturală

Atunci când porți mereu sutien, mușchii și ligamentele (sprijinul natural al sânilor) nu vor mai funcționa și, prin urmare, sânii își vor pierde elasticitatea și vor începe să se lase. Sânii sunt, din punct de vedere anatomic, acoperiți de piele foarte puternică și foarte subțire, iar ligamentul o sprijină. Atunci când porți sutien mereu, tensiunea neplăcută pe care s-ar putea să o simți ar putea fi cauzată de faptul că ligamentele nu mai funcționează așa cum trebuie. Dacă încetezi să mai porți sutien, elasticitatea pielii va reveni la normal în mod natural.

  1. Conform oamenilor de știință, există o legătură între purtarea sutienelor și chisturile benigne

Studiile recente au arătat că această legătură este una chiar foarte puternică. Peste 90% dintre femeile cu acest diagnostic s-au simțit mai bine după ce au renunțat la purtarea acestui articol de lenjerie intimă.

  1. Dacă porți sutien s-ar putea să înceapă să te doară spatele

În cadrul unui studiu, unor fete li s-a cerut să renunțe la sutien pentru a vedea cum se simt apoi. Dintre acestea, 79% au decis să continue să nu-l mai poarte, deoarece, în timpul experimentului, spatele și umerii nu le-au mai durut.

  1. Pieptul va fi liber

Atunci când nu mai porți sutien, pieptul tău va avea parte de un masaj natural în timpul mersului. Acesta va îmbunătăți circulația limfatică, ceea ce va reduce riscul de a suferi de diverse afecțiuni, provocate mai ales de sutienele strâmte, cu push up și sârmă.

  1. Temperatura țesuturilor sânilor și nivelul hormonului numit prolactină cresc atunci când porți sutien. Acestea pot să contribuie la apariția cancerului la sân.

  2. Atunci când porți sutien, temperatura întregului corp crește, iar cantitatea de melatonină produsă scade. Melatonina este un hormon extreme de important pentru procesul de îmbătrânire, pentru reglarea somnului și pentru sistemul imunitar. Mai mult decât atât, acest hormon încetinește dezvoltarea cancerului la sân și a altor tipuri de cancer.

  3. Sistemul circulator nu mai distribuie nutrienții vitali așa cum trebuie atunci când porți sutien.

  4. Poți respira mai ușor fără sutien. De multe ori, persoanele care renunță la sutien ajung la concluzia că le este mult mai ușor să respire și că reușesc să tragă mai mult aer în piept decât făceau pe vremea când purtau sutien.

Citește și 8 TRUCURI pentru sutiene pe care 90% dintre FEMEI nu le știu

Sutienul este unul dintre cele mai importante articole vestimentare din garderoba fiecărei femei. Alegerea sutienului poate face diferența dintre o ținută de succes și una dezastruoasă. Prea multe femei fac greșeli fa greșeli atunci când aleg sutienul și chiar mai multe dintre ele nu știu care sunt toate lucrurile pe care le pot face cu un sutien potrivit. Iată care sunt cele mai interesante lucruri la care îți poți folosi sutienul la care este foarte probabil să nu te fi gândit până acum.

1. Cum să fixezi un sutien fără bretele

De foarte multe ori, atunci când porți un sutien fără bretele, acesta îți aluneca spre abdomen astfel că nu simți că acesta îți oferă stabilitatea necesară. Pentru a scăpa de această problemă, atașază bretele sutienului și trece-le peste partea inferioară a acestuia, apoi prinde-le una de cealaltă în față, sub bust. În acest fel, vei putea purta bluze sau rochii cu umerii goi simțindu-te în același timp confortabil și în siguranță.

2. Cum să obții suportul necesar fără un sutien convențional

De multe ori ai nevoie de un obiect vestimentar care îți oferă susținere, însă un sutien nu s-ar potrivi ținutei tale sau ar fi vizibil. În astfel de situații, poți opta pentru un set de cupe adezive care se fixează sub sâni, ușor poziționate spre exteriorul acestora. Nu trebuie să îți faci griji, acestea se lipesc foarte bine și nu există riscul de a se desprinde.

3. Scapă de frecarea bretelelor

În cazul în care bretelele tale sunt foarte incomode însă nu vrei să îți schimbi sutienul, poți utiliza tampoane de silicon pe care le poziționezi sub bretele. Astfel, vei scăpa de orice disconfort și vei putea în continuare să îți porți sutienul preferat!

4. Cum porți o rochie fără bretele și cu spatele gol

Multe fete își doresc să poarte rochii fără bretele și cu spatele gol, însă nu știu ce să facă pentru a putea avea parte de susținerea pe care o oferă un sutien atunci când poartă o astfel de ținută. Ei bine, nimic mai simplu! Taie cupele unui sutien și coasele de partea din față a rochiei. În acest fel, vei purta sutien fără ca bretelele sau spatele acestuia să fie vizibile.

5. Scapă de disconfortul bretelelor

De foarte multe ori femeile nu știu cum să își regleze bretelele sutienului astfel acestea să nu fie nici prea strâmte, nici prea largi. La tensiunea ideală, sub bretele ar trebui sa îți încapă două degete.

6. Cum să îți ridici sânii

Dacă vrei să ridici sutienul mai mult decât îți permit bretelele, desprinde-le din poziția normală și încrucișează-le pe spate. În acest fel, vei observa că sutienul tău va putea fi strâns mai mult.

7. Cum să îmbunătățești un sutien din material textil

Sutienele de bumbac, dantelă sau mătase pot arăta foarte elegant și frumos, însă de multe ori nu reușesc să îți ofere suportul necesar pentru bust. Nu trebuie decât să folosești niște inserții de sutien sau bureți confecționați special pentru costumele de baie. Pentru a-i fixa bine pe sutien, poți folosi o bandă dublu-adezivă specială pentru țesături!

8. Cum să îți organizezi toate sutienele

O modalitate foarte bună de a organiza și stoca sutienele este atârnarea acestora pe umerașe obișnuite pentru haine. Nu doar că în acest fel sutienele nu se vor deforma, însă sunt și așezate la îndemână și sunt ușor de observat.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus