Connect with us

Trucuri pentru o vacanță de VIS în Thailanda

ADELINA

Trucuri pentru o vacanță de VIS în Thailanda

 

Dragii mei, după cum prea bine știți, tocmai ce am revenit din Thailanda.
V-am mai spus că sunt pasionată de călătorii și, prin proiectul Travel_with_Adelina (mă găsiți pe Instagram) mi-am propus ca până la vârsta de 45 de ani să vizitez lumea întreagă, sau măcar mare parte din ea.
Mă gândesc că și vouă vă place să călătoriți și vreau să vă sar în ajutor cu câteva sfaturi, în cazul în care destinația aleasă este frumoasa Thailanda.

Pentru început, vreau să vă trimit la un mic shopping, dar nu oriunde, ci în farmacii:))!
De ce? Pentru că veți face cunoștință cu țânțarii thailandezi, care abia așteaptă să se hrănească din sângele vostru. Veți reprezenta cu succes o cină copioasă pentru ei. Așadar, un spray pentru insecte/țânțari și alte “lighioane” cum îmi place mie să le numesc, este bine-venit.

După care, vă recomand să vă cumpărați o apă termala (veți avea nevoie după sesiunile de bronzare) sau, de ce nu, o loțiune de după soare. Să nu uitați și de pastile pentru dureri (nu vă sugerez să alergați după ele la destinație).
După ce ați făcut micile cumpărături, aruncați-vă toate hainele vaporoase din dotare (Thailanda este o zonă cu umiditate crescută) și toate costumele de baie (cele mai viu-colorate). O să aveți nevoie de ele, chiar dacă mergeți în extra-sezon. Vă spun asta pentru ca eu așa am procedat. Ca și Maldive (2015) și Thailanda am vizitat-o când toți îmi spuneau că va fi muson.
A fost, dar asta nu reprezintă o tragedie. Două zile ploioase nu reprezintă decât timp în care puteți vizita împrejurimile. Ploile sunt calde, de vară și este super fun să alergați prin ploaie și să vă faceți de cap.

După cele 2 zile de ploaie, soarele și-a făcut apariția. Și nu oricum, ci la 33-35 grade Celsius. O minunăție. Am stat la bronzat precum crabii de pe malul mării :))

M-am rostogolit pe toate părțile, până am început, ușor-ușor să mă “prăjesc”.
Doar nu credeți că am renunțat?! ??‍♀️

Revenind pentru câteva momente la zilele ploioase în care vă sugeram să vizitați tot ce puteți, vreau să vă spun ca eu am ales să merg pe o altă insulă, pe numele ei James Bond. A fost o aventură. Am cumpărat bilete de la recepția hotelului în care am locuit, Renaissance Hotel-Resort & Spa /Phuket.

Poate mă vedeți o fire curajoasă, dar îmi este al naibii de frică de valuri și de puterea de răzbunare a naturii. Odată ajunsă pe barcă, nu mai aveam încotro. La drumul de dus, nu s-a întâmplat nimic ieșit din plan. Poze, zâmbete, ochelari de soare, ulei de cocos pentru bronzare și hidratare, muzică, glume bune, prezentarea obiectivelor turistice…bla-bla. Dar la întors ??‍♀️ … Marea Andaman a vrut să-mi arate că deține controlul. Și m-a convins în primele 3 minute. Darnică, cum v-o imaginați, ne-a oferit printre cele mai învolburate valuri ( spun asta pentru că știu că poate și mai mult) de n-am mai știut de ce să ne ținem să nu plonjăm de pe barcă direct în apă. Era furtuna în largul marii.

Ploua torențial. Nicio haină uscată pe noi. Starea de panică s-a instalat. Atunci nu a fost fun deloc, dar acum când îmi amintesc, mă ia o criză de râs. Amintiri…

Ah, să nu uit. În cazul în care aveți claustrofobie, EVITAȚI să mergeți în Grote. Se intră prin tunele lungi, întunecate, unde trebuie sa mergeți doar lungiți pe spate, de unde veți admira, la lumina lanternei( care în cele mai urâte situații poate rămâne și fără baterie) toate mișcătoarele dornice să vă “cunoască” mai îndeaproape. Eu am încercat și m-am întors din drum, cu ceva stări de panică la “bord”.

Toate ca toate, Thailanda este minunată.

Iubesc maimuțele și știam că în Phuket le voi întâlni. Prietenul “Goagăl” cum ar spune un mare om în viață, haios de altfel, m-a trimis la Monkey Hill Phuket. O stradă plină ochi cu simpaticele animăluțe. Libere și dornice să-ți fure mâncarea din dotare:)))

Dacă nu aveți mâncare la voi, vă invit să cumpărați de la chioșcurile de pe stradă. Alunele sunt favoritele lor. Vor sări toate pe voi și vor încerca să vă ia punga din mână. Dacă aveți drag de ele și răbdare suficientă, “dresați-le” puțin. Dați-le cu porția, din buzunar. Șeful lor, care este de altfel și cel mai musculos, va face legea. Le va ține pe toate la respect, până se va satura de alunele aduse de turiști. Sunt simpatice.

Ba mai mult, veți fi controlați și de păduchi. N-au nicio jenă să vă sară în cap și să treacă la treburi serioase.Vă spun asta din propria experiență ( găsiţi video pe Facebook-ul și Instagram-ul meu). Am râs copios când le-am văzut cât de haioase sunt. Mi-aș dori una doar pentru mine, dar nu vreau să o supăr pe Nobby, şi nici să chinui maimuţica în captivitate. Şi parcă… şi de lustrele mele din casă îmi este cam milă :)).

Ah, dacă nu v-am anunţat la început despre viză, vă spun acum. Aveţi nevoie de poze 4×6, paşaport valabil minimum 6 luni, 700$ cash la voi sau echivalentul sumei în €. Dovadă că aveţi bilete de întoarcere. Durata sejurului să nu depăşească 15 zile. Formularele le veţi completa la aterizare. Cum ieşiţi de la controlul din aeroport, în partea stânga aveţi biroul pentru vize. Ei va vor îndruma cum să procedati.
Dacă veţi considera că informaţiile nu vă sunt suficiente, puteţi da un search pe Google, Ambasada României în Regatul Thailandei –  Condiţii de Călătorie.

Bun. Revenind la planul de vacanţă, vă mai pot spune că am bifat încă o experienţă de viaţă interesantă pe care nu trebuie să o rataţi. Întâlnirea cu elefanţii. O minunăţie. Sunt atât de blânzi şi iubitori. Deloc periculoşi. Îi puteţi hrăni cu banane sau orice altceva vă este indicat să le oferiţi.

În continuarea aventurii, puteţi vizita Bang Pae Waterfall, un loc plin de poveste, cu cascade, misterul junglei şi Tam. Tam este maimuţa care s-a născut în 1990 şi a fost maltratată de oameni. Îi lipseşte un picior, dar se bucură de viaţă şi nu ratează interacţiunea cu niciun turist care vine să-l admire. Îl veţi auzi de departe. Scoate sunete nemaipomenite. Dacă ajungeţi la el, să-i spuneţi că mi-e dor să-l văd :).

 

În Thailanda ORICE se negociază. Până şi mâncarea. Dacă nu vreţi să faceţi gaură în buget, atunci convingeţi-i că meritaţi să plătiţi mai puţin. 🙂

Sunteţi gurmanzi? Va place să experimentaţi mâncăruri delicioase de peste hotare? Perfect! Thailanda este cea mai potrivită. Pachețele cu creveţi şi calamari/ Thai Rolls, Sea bass, paste cu fructe de mare. Pe toate să le degustaţi.

 

Nu uitaţi de masajul thailandez. Niciunde în lume nu-l veţi mai întâlni, exact cum îl fac frumoasele thailandeze la locul de baştină. La final, le puteţi oferi un bacşiş. Se bucură pentru orice.

Indicat este să nu vă aventurați în marea agitată. Eu am cunoscut-o ca fiind cam supărată şi n-am vrut să dea de pământ cu mine, aşa că m-am bucurat de pe margine de frumuseţea ei.
Va este frică de crabi? Îmi pare rău pentru voi. Sunt peste tot, pe malul marii. Se joacă cu valurile. Le aşteaptă, după care fug spre plajă. Simpatici foc. Staţi liniştiţi, şi lor le este frică de voi. Ignoraţi-i. 🙂

Nu ratați apusul. Este magic.
Acestea fiind spuse, dacă mai aveţi curiozităţi, aştept întrebările voastre în spaţiul online.

Va doresc o vacanţă minunată.

Cu drag, a voastră Adelina Pestrițu! ♥️

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus