Connect with us

Trucuri pentru o cafea delicioasa, la tine acasa sau la birou

NUTRITIE SI DIETE

Trucuri pentru o cafea delicioasa, la tine acasa sau la birou

Daca te numeri printre aceia care isi cumpara cafeaua gata preparata, in drum spre birou, nu inseamna ca niciodata nu iti pregatesti cafeaua acasa, sau la birou. Iar daca faci oricum asta, in fiecare zi, si a devenit un ritual, cu siguranta vrei sa afli cateva secrete, care te vor face sa te bucuri si mai mult de dulcele tau tabiet.

# Fierbe apa necesara pentru o cafea.Pune un alt ibric pe foc, adauga cafeaua macinata si zaharul, amesteca pana cand zaharul se caramelizeaza, dupa care toarna peste, apa fiarta. Zaharul caramelizat va da un gust aparte cafelei.

# Daca iti place varianta de cafea rece, uita de cuburile de gheata, care nu fac altceva decat sa dilueze cafeaua si sa-i strice gustul. Prepara cafeaua exact asa cum iti place si toarna continutul intr-o forma de plastic pentru cuburi, pe care le pastrezi la congelator. Ori de cate ori ai pofta de o cafea rece, pune 2-3 cuburi preparate, peste cafeaua fierbinte. Te vei bucura de efectul racoritor, fara alterarea gustului.

# Adauga condimente. Atunci cand fierbi cafeaua, sau chiar si direct in ceasca, adauga scortisoara, nucsoara, cardamom, in functie de ce preferi.

# Daca vrei un gust mult mai aromat si intens, atunci cand iti faci cafeaua la ibric, la prima fierbere ia ibricul de pe foc, inlatura spuma si pune-l la loc pe foc. Repeta procedeul de 3 ori. Vei simti diferenta!

# Daca vrei o cafea cremoasa, adauga o jumatate de lingurita de unt, cand inca este fierbinte, sau atunci cand o prepari.

sursa foto: Pinterest

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus