Connect with us

Crezi ca esti victima filmelor romantice?

LIFESTYLE

Crezi ca esti victima filmelor romantice?

Oamenii nu se nasc idealisti, ci se formeaza asa, prin educatie si prin influenta societatii. Cei din jur contureaza etaloane in care tu trebuie sa te incadrezi, si care iti estompeaza personalitatea. In timp, ajungi sa nu te mai identifici cu viata pe care o traiesti si experimentezi un sentiment permanent de nefericire, fara sa iti poti explica motivul.

Acelasi lucru se intampla si cu viata personala. Neavand experienta, incerci apa cu degetul. In prima instanta, nu intelegi ceea ce simti, nu stii daca simti “ceea ce trebuie”, nu dupa mult timp aparand si frustrarile. Acel sentiment de nefericire, de cele mai multe ori, reprezinta discordanta dintre ceea ce reprezinti ca individ si simti ca trebuie sa faci, si ceea ce crezi ca se asteapta ceilalti sa faci. Dragostea nu trebuie sa fie iresponsabila, dar nici nu trebuie sa se alinieze unor rigori impuse de catre ceilalti. Tu iti esti datoare sa te cunosti, sa te descoperi si sa faci ceea ce iti aduce bucurie si liniste sufleteasca.

In aceeasi nota au aparut si filmele romantice. Recunoaste, iti plac la nebunie, mai ales daca ai langa tine prietenele cele mai bune, fata de care nu trebuie sa-ti ascunzi aceasta placere vinovata. Desi iti place sa vezi acest gen de filme, ti s-a intamplat probabil, de mai multe ori, ca starea ta de spirit sa fie influentata de vizionarea filmului. Te-ai intrebat vreodata de ce? Ai analizat viata ta personala, certurile pe care le ai cu iubitul? Ti se pare ca exista un tipar, ca nemultumirile tale sunt aceleasi, chiar daca ai avut relatii cu mai multi barbati? Este posibil sa fii victima acestor filme romantice!

Poate suna dramatic, dar exista explicatii psihologice pentru asta. In filme, exista un scenariu, bine gandit, intocmai si din perspectiva psihologica. Actorii sunt alesi cu atentie, replicile sunt conturate de asa maniera ca tu sa experiementezi diverse trairi, urmarind filmul. Producatorii isi doresc ca cei ce il vizioneaza sa se identifice cu personajele, sa rada, sa planga, alaturi de ele. Asta nu este neaparat ceva rau. Efectul negativ apare atunci cand nu faci distinctia dintre fictiune si realitate. Viata reala nu este atat de bine pusa la punct, asemenea unui scenariu de film. Nu toate incercarile vietii au final fericit, barbatii nu alearga intotdeauna dupa femei, cu flori, cerandu-si iertare sau facut gesturi impresionante, romantice. Femeile nu sunt intotdeauna niste fiinte nevinovate, demne de protectie si iubire. Nu lasa aceste tipare sa-ti influenteze obiectivitatea si intelepciunea cu care iti poti trai viata.

De ce sa-ti doresti o poveste de dragoste ca in filme, cand viata reala poate fi de o mie de ori mai frumoasa?

sursa foto:

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus