Connect with us

Motive pentru care barbatii fug de relatiile serioase

LIFESTYLE

Motive pentru care barbatii fug de relatiile serioase

Femeile au impresia ca barbatii isi doresc doar sa “consume” femei si nimic mai mult. Exista si aceste cazuri, din cauza imaturitatii barbatului, sau a unor traume. Daca acestea nu sunt percepute obiectiv si nu se intervine asupra lor eficient, pot creea situatii distructive, atat pentru persoana in cauza, cat si pentru cei din jur.

Cei mai multi dintre barbati au DOUA MARI TEMERI, din cauza carora nu se implica intr-o relatie serioasa, iar acestea isi au originea in preconceptiile induse de catre societate:

# Teama de a pierde timp

Societatea in care traim impune un efort sustinut si constant, in a te dezvolta personal si profesional. Trebuie sa fii un adult responsabil, cult, informat, cu o cariera de succes si la un moment dat, cu o familie fericita. Aceste doua laturi ale vietii, cariera si familia, intampina conflicte cand vine vorba de obtinerea lor, iar oamenii dezvolta frustrari.

Atunci cand un barbat cunoaste o femeie, chiar daca aceasta este placuta si interesanta, nu se poate abtine sa nu se intrebe daca este potrivita pentru el. Zilele trec, femeile tind sa obtina mai mult de la relatie, sa ceara mai mult timp investit in aceasta si in acel moment barbatii se sperie. Apare teama ca toate acele luni sau ani, se pot dovedi a fi irosite, ajungandu-se intr-un final la despartire. Anticiparea esecului nu le permite acestora sa aiba curaj sa-si asume riscul.

# Teama de a fi parasit

Fie ca a existat o experienta anterioara in acest sens, fie ca este vorba de experienta cuplurilor din jur, teama de a fi parasit este prezenta si in randul barbatilor. In unele cazuri este constientizata si recunoscuta, sau nu, in altele nici macar nu este constientizata. Pentru cei care nu sunt atat de speriati de singuratate, varianta singuratatii li se pare mai sigura si confortabila, decat cea a unei relatii serioase, in care sunt vulnerabili si expusi suferintei.

sursa foto: AskMen

 

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus