Connect with us

Lucruri pe care le faci zilnic si pot cauza caderea parului

FASHION & BEAUTY

Lucruri pe care le faci zilnic si pot cauza caderea parului

Caderea parului este normala, cu conditia sa nu fie excesiva. Cu siguranta ti s-a intamplat sa gasesti mult par pe podeaua din baie, unde iti perii parul, sa in scurgerea de la cada. Nu este sanatos sa-ti cada ghemotoace intregi de par, de aceea trebuie sa ceri sfatul unui medic, care iti va recomanda niste analize de sange, un regim alimentar sau produse de ingrijire speciale.

Iata care sunt lucrurile pe care poate le faci zi de zi, si care pot influenta caderea parului:

# Anticonceptionalele. Acestea pot avea si efectul opus, de a stopa caderea parului, in functie de tipul de pastile si felul in care se adapteaza organismul tau la dozele de hormoni. In alte cazuri, acestea pot cauza caderea parului, iar asta inseamna ca sunt nepotrivite pentru nevoile tale.

# Curele de detoxifiere. In primele doua, trei luni, poti observa ca parul iti cade mai mult decat de obicei. Acest lucru se intampla din cauza reducerii numarului de calorii consumate, si automat, al aportului de nutrienti. Aceasta reactie a organismului, in general, nu trebuie sa fie un semnal de alarma. Caderea se stopeaza de la tine, foliculii de par nefiind afectati pe termen lung.

# Spalatul prea rar al parului. Initial, ai crede ca spalatul zilnic, sau de cateva ori pe zi, poate agrava caderea parului. Fals! Pentru un par sanatos si stralucitor, ai nevoie de un scalp sanatos. Iar asta nu se poate intampla, decat daca este curat.

# Purtarea coafurilor prea stranse, in fiecare zi. Cozile stranse foarte tare, cocurile, subtiaza firele de par, mai ales in zona unde sunt prinse cu elastic. Incearca sa nu le porti in fiecare zi, sau macar sa porti cozi si cocuri mai lejere.

# Folosirea excesiva a ustensilelor pentru coafat. Daca folosesti placa, ondulatorul, in fiecare zi, sau de mai multe ori pe saptamana, iti afecteaza structura parului. Este recomandat sa le folosesti mai rar, si reducand temperatura ustensilelor.

sursa foto: Pinterest

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus