Connect with us

Culorile in tendinta, in sezonul de primavara 2016

FASHION & BEAUTY

Culorile in tendinta, in sezonul de primavara 2016

Pantone este un sistem standard de reproducere a culorilor, folosit in mai multe domenii de activitate de pe mapamond, cum sunt industria tipografica, e tesaturilor, a vopselelor, a metalelor si a materialelor plastice. Aceste culori sunt de diferite nuante si fiecare are propriul cod, bine definit. Compania Pantone, detinatoarea drepturilor asupra sistemului, a fost fondata in 1962, de catre Lawrence Herbert, ca o mica firma, specializata in realizarea cartilor de vizita color pentru companiile de produse cosmetice. Un an mai tarziu, Herbert a dezvoltat primul sistem standard al culorilor si implicit lansarea pe piata a primului Pantonar (ghid de culori Pantone). Cu timpul, sistemul a fost adoptat de catre profesionistii din intreaga lume, multumita eficientei si exactitatii cu care, doar prin exprimarea unui singur cod, nuanta de culoare este aceeasi, indiferent de locatie.

Pentru sezonul de primavara 2016, Pantone, institutul de culoare, recomanda palete care ne duc cu gandul spre locurile insorite, in care te simti liber sa-ti exprimi trairile. Paleta de culori abunda de optimism si entuziasm, dar in acelasi timp creeaza o stare de liniste, specifica nuantelor inspirate din natura.

Iata care sunt alegerile pentru noul sezon:

Rose Quartz este tonul persuasiv dar bland, care transmite compasiune si un sentiment de calm.Ca un apus senin, un obraz proaspat, sau o floare, ne indeamna la reflectare si seninatate.

1

Industria modei, designerii si consumatorii au apreciat de-a lungul timpului, indiferent de tendinte, culoarea oranj. Aceasta vine in prim-plan in aceasta primavara, cu nuanta Peach Echo, care simbolizeaza prietenia, evocand caldura si accesibilitate. Este o varianta temperata din familia oranj-ului.

2

Usor si aerisit, la fel ca cerul albastru, Serenity are un efect calmant si da un sentiment de ragaz, chiar si in zilele mai grele.

Snorkel Blue face parte din categoria marina si te duce cu gandul la vacanta, la evadare, intr-un context energic si fericit.

4

In timp ce majoritatea paletelor de primavara inspira calm, exista si cateva diversiuni care ofera contrast. Prin Buttercup, designerii doresc sa redea lumina unui far stralucitor de pe mare, care creeaza senzatia de loc insorit si fericit.

5

Cu nuante de apa si usoare tente verzui, Limpet Shell este clar, curat si bine definit.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus